AKCJA BILANS – Sprawozdanie finansowe za 2020 rok.

Czym jest Akcja Bilans 2020?

Jest to kompleksowe szkolenie edukacyjne, którego celem jest aktualizacja wiedzy dotyczącej prawidłowego sporządzenia sprawozdania finansowego oraz rozliczeń podatkowych za 2020 rok. W szczególności dotyczące właściwego ustalania wyniku finansowego, zasad wyceny aktywów i pasywów oraz kwestii podatkowych kluczowych podczas zamknięcia roku.Do kogo adresowane są szkolenia?

Do wszystkich osób mających bezpośredni związek z przepisami prawa wśród nich są pracownicy działów finansowo-księgowych, właściciele biur rachunkowych, prowadzący księgi usługowo rachunkowe.

Gratulacje! To nie był przypadek, że tu trafiłeś!

O czym księgowa musi pamiętać ?

• Od stycznia 2020r. obowiązuje zrównanie obowiązków podatkowych dotyczące sporządzania sprawozdań w postaci zgodnej ze strukturą logiczną JPK_SF publikowaną przez Ministerstwo Finansów zarówno dla podatników PIT i CIT. Przepisy wprowadzają również zmianę dotycząca przesyłania e-sprawozdań finansowych do właściwych organów administracji państwowej.
  • Wprowadzona została również nowa opcja podpisywania e-sprawozdań finansowych z możliwością cyfrowego podpisu elektronicznego.
  • Nowelizacja ustawy wprowadza zmiany w matrycy stawek VAT od towarów i usług.
  • Obowiązek stasowania nowego oznaczenia MPP oraz nowe zasady stasowania zerowej stawki podatku VAT z obowiązkiem prawidłowego wypełnienia informacji podsumowującej. Bieżące regulacje w przepisach ustawy VAT.

Konsekwencje błędnego zamknięcia roku !

Błędy wynikające z niewiedzy, będące często skutkiem dynamicznie rozwijających się przepisów podatkowych mogą narazić przedsiębiorstwo na ewentualne sankcje należności publicznoprawnych jak również mandaty karnoskarbowe. Odpowiednie przygotowanie bilansu jest więc kwestia kluczową.

Mamy dla Ciebie rozwiązanie – szkolenie o którym właśnie czytasz !

Miej pewność – zamknij rok bezbłędnie! Czy to nie wspaniałe?

Na szkoleniu nasi prelegenci przedstawią aktualne regulacje prawne związane z zamknięciem roku bilansowego. Szczegółowo umówione zagadnienia zostaną zilustrowane przykładami praktycznymi z którymi nasi specjaliści mają styczność w codziennej pracy. Rzeczowe przykłady pomogą rozwiać najczęstsze wątpliwości oraz uniknąć sporów z organami podatkowymi. Zostaną również przedstawione prawidłowe interpretacje aktualnych przepisów ustawy o rachunkowości.

Korzyści z udziału w szkoleniu:

• wiarygodna ocena wypłacalności i zyskowności firmy
  • wykrywanie i przeciwdziałanie nieprawidłowościom analiz finansowych
  • umiejętność prawidłowej interpretacji przepisów podatkowych zapobiegających podjęciu błędnych decyzji
  • podnoszenie kwalifikacji zawodowych pracowników
  • kompleksowe przygotowanie słuchacza do samodzielnego, prawidłowego zamykania i bilansowania roku podatkowego.

Pewnie, że wspaniałe!

Oto co mamy dla Ciebie!

Najwyższy standard oferowanych usług!

Od lat współpracujemy z zespołem najlepszych ekspertów działających na rynku polskim i międzynarodowym. Nasi trenerzy na co dzień specjalizują się w branżach finansowych, podatkowych i prawnych a ich szkolenia cenione są za wysoki poziom merytoryczny.

Wszystkie szkolenia bilans / zamknięcie roku podatkowego realizowane są przez biegłych rewidentów, doradców podatkowych, autorów wykładów i publikacji – praktyków z wieloletnim stażem, posiadających bogate doświadczenie zawodowe.

Jak zarezerwować szkolenie Akcja Bilans 2020?

Informację o najbliższym organizowanym kursie znajdziesz na naszej stronie w zakładce Kalendarium szkoleń. Nasze kursy online, na żywo dają możliwość stałego połączenia z ekspertem z każdego miejsca na świecie! Zapewniamy pomoc merytoryczną trenera po ukończeniu szkolenia oraz dostęp do materiałów online. W razie dodatkowych pytań, zapraszamy do kontaktu z naszymi pracownikami.

Chcesz się zapisać?   Świetny pomysł!   Klikasz w link poniżej, wypełniasz kartę zgłoszeń, kompleksowo zamykasz rok!

Zapisy na szkolenie Akcja Bilans 2020

W takim razie do zobaczenia!